ATp-katsastus

Korihuolto Moksin ammattitaitoinen katsastus

Korihuolto Moksi on virallinen ATP kausitarkastusasema.
Teemme FNA ja FRC katsastukset.

Yleistä:

Helposti pilaantuvien elintarvikkeiden maakuljetuksissa käytettävästä erityiskalustosta on solmittu ATP-sopimus. Sopimus luokittelee ATP-kuljetusvälineet korin eristyskyvyn, lämpötilansäätölaitteen toimintaperiaatteen ja kuormatilan lämpötilan mukaan. 
ATP-todistuksen myöntää kuljetusvälineen rekisteröintimaan viranomainen. Suomessa hyväksynnän antaa Elintarviketurvallisuusvirasto.
ATP-todistus on pidettävä aina ATP-kuljetuksen mukana. ATP-luokitellun kuljetusvälineen tunnusmerkkeinä ovat korin etuyläkulmiin kiinnitetyt luokitusmerkinnät, jotka ilmoittavat ATP-luokan ja luokituksen viimeisen voimassaolokuukauden ja vuoden. 
Elintarviketurvallisuusvirasto (Evira) antaa hyväksymälleen viranomaiselle luvan tehdä ATP-kausitarkastuksia. Korihuolto Moksi Oy on hyväksytty ATP-kausitarkastus piste. (tiedustelut 020 720 9895).

ATP-kausitarkastukset:

Kuljetusvälineen kausitarkastusta ei voi tehdä jos ATP-luokituksen umpeutumiseen on enemmän kuin kuusi kuukautta. Ensimmäinen ATP-luokitus on voimassa kuusi vuotta. Kausitarkastusten avulla saavutetut uusintahyväksynnät ovat voimassa kolme vuotta. Kausitarkastuksen perusteella voidaan antaa ATP-luokitus, joka on voimassa enintään siihen saakka, kun kuljetusvälineen kori on 12 vuoden ikäinen

ATP-kausitarkastukseen tultaessa huomioitavaa:

ATP-kausitarkastettavaksi tulevan korin on oltava sisältä tyhjä muista esineistä paitsi siihen kiinteästi asennetuista. Korin tulee olla pesty ulkoa ja sisältä. Koska kylmäkonetta voidaan käyttää pitkiäkin aikoja, on huomioitava että polttoainetta on tankissa riittävästi.

Alkuperäinen ATP-todistus on oltava mukana.

ATP-kausitarkastusta ei voi aloittaa ennen kuin kori on lämmennyt sisältä + 15 asteeseen. Itse jäähdytyskokeessa on FRC luokitetulla korilla on 6 tuntia aikaa saavuttaa –20 asteen lämpötila. Talvella kylmäkorin lämpeneminen saattaa kestää niin kauan että mittauksia ei saada suoritetuksi yhden työpäivän aikana.

Korin ATP-luokituksen jatkamisen sertifiointipäätöksen tekee ja ATP-todistuksen antaa MTT tarkastuspisteen suosituksesta.
Mikäli sertifiointipäätös on myönteinen, tarkastuttaja sitoutuu lunastamaan MTT:n antaman ATP-todistuksen.

Ota yhteyttä / Pyydä tarjous